El waterpolo català regna a Europa

cnmataro

La classificació de l’Atlètic-Barceloneta per la Final Six de Budapest de la Champions per quart any consecutiu i les consecucions de l’Eurolliga per part de l’Astralpool Sabadell i de la Copa LEN que van aixecar les noies de La Sirena CN Mataró deixen el waterpolo català com una de les grans referències actuals al vell continent.

Els mariners van assegurar la seva participació a la final a sis de la Lliga de Campions després d’imposar-se al Jadran Herceg Novi (5-6) en un partit gens fàcil, on l’Atlètic-Barceloneta va treure rendibilitat a cada gol. La mínima diferència i les dificultats per introduir la pilota al fons de la porteria van marcar un partit que els deixa amb el premi desitjat: ser un dels millors sis equips d’Europa per quarta vegada consecutiva. L’equip de Chus Martín serà a Hongria el proper mes de juny per a disputar a la capital, Budapest, aquesta fase final amb l’objectiu de tornar a guanyar l’or que van aconseguir fa dues campanyes.

Si el paper del conjunt mariner és una referència a nivell europeu en waterpolo masculí, també hem de parlar del gran moment dels equips femenins de casa nostra. L’hegemonia continental de l’Astralpool Sabadell es va tornar a confirmar després que l’equip de Nani Guiu aixequés la seva quarta Eurolliga al vèncer l’UVSE de Budapest. Un títol merescut que tradueix la bona feina feta de l’equip sabadellenc que també segueix intractable a la màxima categoria espanyola. L’única copa que les noies de Guiu no han pogut aixecar aquesta temporada és la de la Reina. La Sirena CN Mataró va ser capaç de pispar-li el trofeu que el Sabadell havia guanyat de forma consecutiva durant sis temporades i donar la sorpresa gràcies a molt esforç i sacrifici que finalment va tenir recompensa. Les mataronines han fet una temporada magnífica i en set dies van aconseguir omplir les vitrines del club. Dues copes aconseguides en set dies de diferència: a la Copa de la Reina cal sumar-li el primer títol europeu per a les noies de la capital del Maresme: la Copa LEN. Una final a quatre duríssima en què les jugadores de Florin Bonca van demostrar tenir potencial per a anys i la intenció que tenen de disputar-li al Sabadell la seva hegemonia actual.

En tot cas, i alegrant-nos dels grandíssims resultats aconseguits, toca celebrar el moment immillorable del waterpolo català, que triomfa també a Europa. La recepta que ha permès arribar fins aquí sembla clara: molt treball, dedicació i humiltat. Tocarà prendre nota i seguir el camí que han marcat.