El waterpolo català està d’enhorabona

uehorta

El waterpolo català està d’enhorabona. Després de confirmar-se que tant la selecció femenina com la masculina seran a Rio i veure com La Sirena CN Mataró aixecava la seva primera Copa de la Reina, en els últims dies s’han produït altres notícies molt positives que han passat un pèl desapercebudes. El passat cap de setmana es va confirmar l’ascens de l’Horta i el Granollers a la Primera Divisió després d’una temporada sensacional de tots dos equips. Els barcelonins tornen al lloc competitiu que els correspon mentre que els del Vallès sabran per primer cop en la seva història què se sent al competir en la segona categoria del waterpolo estatal.

El nivell competitiu que ha assolit aquesta temporada el waterpolo de casa nostra és encara més gran, per estar-ne orgullós. El CN Molins de Rei ha donat la campanada i després d’una temporada sòlida, es troba a una única victòria d’assegurar-se, com a mínim, el ‘play off’ d’ascens a Divisió d’Honor. Un partit crucial contra el segon classificat, La Latina, el proper 23 d’abril, dictarà sentència. Els homes de Sergi Pedrerol volen jugar amb els millors, en una Divisió d’Honor en què Atlètic-Barceloneta i Astralpool Sabadell segueixen ocupant les primeres places. Deu dels dotze equips de la màxima categoria del waterpolo són de Catalunya. Deu! I aquest és l’objectiu: mantenir-los. Només el Canoe de Madrid i el Waterpolo Navarra són capaços de resistir l’estela competitiva del catalans.

En aquesta recta final de temporada també estarem pendents de la promoció que molt probablement jugarà el Rubí per a mantenir-se a la Divisió d’Honor masculina i el possible intercanvi de papers entre Sant Feliu i Molins de Rei. Un waterpolo català pletòric que lluitarà també per seguir dominant les competicions estatals. A més, les fases d’ascens a la Segona Divisió espanyola arribaran a mitjan maig amb Rubí B, Montjuïc i L’Hospitalet com a candidats a fer-se amb una nova plaça d’aquesta categoria.