L’odissea de la Clàudia per jugar a waterpolo

claudia_teruel

La Clàudia Teruel té 14 anys i és jugadora de waterpolo als equips cadet i juvenil que han presentat conjuntament el CN Molins i el CN Martorell als Campionats de Catalunya. Fins aquí, res d’especial. La sorpresa arriba quan descobrim que la Clàudia viu, estudia i entrena a Andorra.

Des del mes de setembre s’ha incorporat a la disciplina molinenca. Per poder seguir el ritme de les seves companyes ha de tenir l’agenda setmanal molt ben estructurada: els dilluns i els dimecres entrena amb els Taurons d’Encamp de 8 a 10 del vespre. Els dimarts i els dijous va a nedar pel seu compte a Ordino, on viu amb la seva família.

Els divendres es converteixen en el dia més dur: a les 2 de la tarda acaba l’institut, va a casa, recull la motxilla i el ‘tupper’ i baixa amb la seva mare, la Mònica, fins a Molins de Rei. Són tres hores de carretera per poder arribar a l’entrenament de la Piscina Municipal. “La meva mare fa un sacrifici increïble”, explica la Clàudia, que recorda com “en només 5 minuts em va acceptar la proposta de jugar a Catalunya”.

Però, com va sorgir aquesta oportunitat? A Andorra, només existeix un club, els Taurons d’Encamp, que compten amb un únic equip de competició de categoria infantil mixte. Un cop superada l’edat, els esportistes han d’optar per entrenar sense competir o deixar l’esport. En el cas de la Clàudia, el paper clau el va jugar el president del seu Club. En Xavi Cerro la va animar a apuntar-se a un equip cadet català. Gràcies als seus contactes i al Xavi Pajuelo, va fer dues proves al juliol: una al CN Badia i una altra al CN Molins. Finalment es va decantar per aquesta darrera opció, gràcies sobretot a la connexió que va tenir amb tres jugadores molinenques de la seva edat.

“El fet de baixar des d’Andorra cada cap de setmana no és un problema” segons la Mònica, tot i que confessa que “quan tenim partit els diumenges no em ve tant de gust, perquè es fa dur i en principi no teníem previst que jugués al juvenil conjunt amb el Martorell”. La mare de la Clàudia considera que per a tota la seva família aquesta és una situació que “s’ha convertit en un repte, però entre tots ho estem aconseguint”.

L’entrenador de la Clàudia al CN Molins és en Marc Prat. El també capità de l’absolut molinenc la descriu com “una jugadora molt treballadora, complidora i que sempre escolta el que li diem”. Segons ell, la Clàudia està millorant dia a dia, observació que comparteixen tant la pròpia jugadora com la seva mare. “Cada partit va una mica més lluny; per això val la pena tot aquest sacrifici”, assegura la Mònica.

En els plans de futur, el waterpolo continua present a la vida de la família Teruel Menéndez. Quan arribi l’època universitària, la Clàudia vol viure a Barcelona i poder continuar jugant al seu esport preferit. La Mònica conclou afirmant que “ho prolongarem mentre puguem. Sincerament, veig tres anys més d’hores i hores de carretera, però mentre la Clàudia sigui feliç, ho continuarem fent”.