La pilota torna a mullar-se a les Divisions d’Honor!

waterpolo

Aquest cap de setmana torna l’emoció de la Divisió d’Honor de waterpolo i ho fa amb grans incògnites. Després de la cinquena posició a l’Europeu de Belgrad, toca veure com reaccionen els jugadors de l’Atlètic-Barceloneta. L’actual líder de la màxima competició masculina va posar la base de la selecció espanyola amb vuit jugadors, així que l’esforç (físic i mental) que hauran de fer els mariners serà total. D’una banda se’ls exigirà oblidar ràpidament l’Europeu i, de l’altra, centrar-se en la Lliga per a seguir rendint al màxim, perquè els 4 punts que els separen del Sabadell tampoc no permeten cap relaxació. Per si fos poc, l’equip que entrena Chus Martín es desplaça fins a la piscina de Mataró, l’únic equip que li ha pogut robar punts als vigents campions.

Per la seva part, el Sabadell visita la piscina del CN Catalunya amb confiança. Els homes de Salvador Gómez no han perdut el temps en l’aturada obligatòria. De fet, es pot dir que l’han invertit bé i, si bé l’Atlètic-Barceloneta torna a competir amb algun interrogant, els sabadellencs s’han carregat les piles a base de molta feina. Mentre es disputava l’Europeu, el conjunt de Gómez va guanyar la Copa Catalunya i quasi sense temps de celebrar-la va fer les maletes per viatjar cap a Singapur. Allà hi han disputat un ‘stage’ amb l’objectiu de seguir apretant el líder. Els vallesans s’enfronten aquest cap de setmana a un CN Catalunya que és força irregular a casa, on suma més derrotes que victòries.

L’emoció està servida a una Divisió d’Honor masculina a la que resten 8 jornades. Massa punts encara per saber si hi haurà alguna sorpresa. El que és evident és que els intangibles poden passar força factura ara que es reprèn la competició.

Pel que fa a les noies, serà difícil que el cop moral de perdre la final de consolació davant Itàlia a l’Europeu tingui algun tipus de conseqüència a la competició espanyola. La lliga de Divisió d’Honor femenina es va aturar amb el liderat del Sabadell, que té un marge de tres punts respecte el Mataró La Sirena i el Sant Andreu. La segona volta del campionat comença fora de casa per als tres equips capdavanters. Sense comodins, els partits més assequibles de la jornada sembla que seran per a Sabadell Astralpool i Mataró La Sirena. El líder visita la piscina del WP98, un equip que no ha sumat cap punt en 10 jornades. Per la seva banda, les mataronines visiten el Terrassa, un equip que només suma sis punts, gràcies a una victòria a casa i una altra a domicili. Dels tres equips de la part alta, el partit més destacat serà el que enfrontarà el Rubí i el Sant Andreu (dilluns a les 20:45). Sis punts separen ara els dos equips, distància que espera retallar el conjunt de Javi Rubio aprofitant el factor piscina. Per contra les andreuenques entrenades per en Javi Aznar passaran el cap de setmana entrenant a Atenes per preparar l’Eurolliga que comença divendres que ve.