La passió pel waterpolo dels més modestos

presentacio_caldes1

Sovint els grans (i escassos) titulars que apareixen sobre waterpolo al nostre país se centren en els equips més poderosos de casa nostra que competeixen a nivell internacional. Els cracks que arriben a jugar Europeus, Mundials i Jocs Olímpics acostumen a ser els nostres referents esportius. Però el waterpolo català té una segona realitat molt més discreta però, a la vegada, fonamental per a la seva fortalesa. Bona part dels 37 clubs catalans tenen una infraestructura petita tirada endavant, en la majoria de casos, per persones que s’hi dediquen de manera altruista. A més, han de fer autèntiques filigranes per a què els números els quadrin. Són un exemple de tenacitat i sacrifici.

En les darreres setmanes estem presentant l’Anuari del waterpolo català 2015-2016 a alguns d’aquests clubs. La primera impressió és que hi ha passió sincera pel nostre esport. De fet, l’assistència als actes ha estat molt més gran de la que esperàvem. La majoria dels assistents, sobretot de categories inferiors, ens han demostrat que descobrir el waterpolo els ha canviat la vida. Un esport divertit i dinàmic, la possibilitat de fer nous amics i de tenir una competició més que interessant els ha acabat enganxant.

Aquest passat divendres, per exemple, vam tenir l’oportunitat de conèixer la realitat del CN Caldes, club que va apostar fa tres temporades per engegar la secció de waterpolo. Gràcies a l’esforç del César, la Lourdes, en Pepo i molts més apassionats del waterpolo, el nostre esport està creixent en aquesta localitat vallesana. Aquesta temporada han creat l’equip aleví, amb alguns dels integrants d’edat benjamina. A més, han començat una activitat d’iniciació al waterpolo per a nois de categoria infantil que, tot i no competir oficialment, estan descobrint el waterpolo. Iniciatives originals que ens acaben beneficiant a tots.

El cas del CN Caldes és només una mostra de com, amb il·lusió i empenta, estem fent créixer el waterpolo entre tots. Any rere any incrementem el nombre d’esportistes, equips i clubs que treballen pel nostre esport. I això sempre és una bona notícia.