Èxit total a la presentació del 10è Anuari

anuari1819_web
La família del waterpolo català s’ha reunit aquest dimecres 16 de gener a la Fàbrica Damm de Barcelona per commemorar la publicació del 10è Anuari del waterpolo català. 

A l’acte hi han assistit algunes de les principals autoritats esportives del país. El director de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, en Jordi Sans, ha destacat que l’Anuari és “un llibre que guanya valor amb els anys”. De la seva banda, el director del Consell Català de l’Esport, en Toni Reig, ha volgut remarcar “el gran moment que viu el waterpolo català, especialment després del gran Campionat d’Europa celebrat aquest estiu a Barcelona”.

Finalment, el president de la Federació Catalana de Natació, l’Enric Bertrán, ha recordat els inicis del projecte i ha subratllat el fet que “cap altre esport reuneix temporada rere temporada els esportistes professionals i aficionats en un mateix volum”.

Els jugadors internacionals Anni Espar, Sergi Cabanas, Iñaki Aguilar i Clara Espar, així com entrenadors, directius i àrbitres han assistit a un acte que ha servit per fer repàs de les 10 edicions del llibre. L’autor, a més, ha explicat quines són les principals dificultats a l’hora de crear l’Anuari, així com els reptes de futur d’aquest llibre.

Els inicis de l’Anuari del waterpolo català

A partir de la idea del periodista Sergi Mas, autor de l’Anuari del futbol català, el projecte va començar la temporada 2009-2010. Gràcies al suport de la Federació Catalana de Natació, la UFEC i la Secretaria General de l’Esport, el primer Anuari va veure la llum. Des de llavors, la iniciativa ha anat sumant categories i pàgines, arribant a reunir a més de 4.000 esportistes, tècnics, directius i àrbitres que configuren el waterpolo a Catalunya.

En les últimes sis edicions, les portades del llibre han estat protagonitzades per alguns dels jugadors i jugadores més destacats de la disciplina a nivell internacional. Les campiones del món Anni Espar, Maica Garcia, Marta Bach i Laura Ester o els olímpics Marc Minguell, Dani López Pinedo, Iñaki Aguilar i Albert Español són només algunes de les 16 estrelles que han col·laborat amb aquest projecte.

Una de les novetats de la desena edició és l’organització d’una exposició itinerant pels clubs de waterpolo catalans amb algunes de les millors fotografies realitzades per l’Anuari. Les instantànies, captades per el fotògraf Joan Sèculi, s’exposaran en alguns dels 37 clubs que competeixen a les competicions catalanes de waterpolo.