El waterpolo català continua creixent

cw_garraf

Tot i les dificultats econòmiques per les que passen alguns dels nostres clubs amb, fins i tot, la desaparició de dos d’ells aquesta temporada (Júpiter i Badalona), aquest any hi ha un 3,6% més d’equips inscrits en les competicions de la Federació Catalana de Natació. En concret, participaran 246 equips des dels benjamins fins als absoluts. Aquesta és una molt bona notícia, i més si tenim en compte que respecte fa dos anys, hi ha 24 equips de waterpolo més competint a nivell federat.

Aquest any tenim un nou club de waterpolo al país. Es tracta del CW Garraf, que amb dos equips (infantil mixte i absolut) entra per la porta gran al nostre esport. Però no és l’únic exemple positiu que trobem en aquesta nova campanya; molts clubs modestos han fet un gran esforç per incrementar el seu potencial, especialment en les seves categories inferiors. El CN Tàrraco, que va estrenar-se la passada temporada amb un únic equip absolut, aquest any en presenta tres (absoluts masculí i femení i aleví) i el CN Badia fa un salt important, passant de 5 a 9 equips federats.

A més, hi ha tres clubs que presenten tres equips més respecte els que van jugar la campanya 2014-2015; el CN Catalunya passa de 10 a 13, el CN Montjuïc de 6 a 9 i el CW Sant Adrià, de 3 a 6. Esperem que es mantingui aquesta dinàmica en els propers anys, una dinàmica que en gran mesura es deu al fet del creixement exponencial dels equips femenins, que ja compten amb competició femenina des de les alevins fins a les absolutes. Seguim creixent!