Cine i waterpolo

a-escondidas

Aquest divendres s’estrena una pel·lícula en què el waterpolo hi té un gran protagonisme; es diu A escondidas i té diverses escenes que es van gravar a la piscina del club Maristas de Bilbao, amb la participació de jugadors de la Náutica de Portugalete, Sestao i Leioa. He aprofitat per buscar referències cinematogràfiques amb presència de waterpolo. Són aquestes:

A ESCONDIDAS (2014)
Tracta sobre la història d’amor de dos nois adolescents, que juguen a waterpolo i que troben en la pràctica de l’esport el seu refugi als seus problemes personals. El director i guionista de la pel·lícula es diu Mikel Rueda i ha estat jugador de la Lliga Nord-oest espanyola.


FREEDOM’S FURY (2006)
Aquest documental sobre la semifinal dels Jocs Olímpics de Melbourne 1956 entre Hongria i la Unió Soviètica. L’enfrontament coincidia quan les forces soviètiques estaven a Budapest intentant aturar una revolta popular. El documental està produït per Quentin Tarantino i locutat per Mark Spitz.


D’aquest mateix partit, ens informa en Lluís Vilà, també se’n va fer una pel·lícula a Hongria anomenada Hijos de la Gloria. Aquí la teniu completa:


LA OLA (2008)
Un professor d’institut alemany fa un experiment amb els seus alumnes per explicar-los com funcionen els governs totalitaris. L’experiment esclata en violència durant un partit de waterpolo. A partir d’aquí, la onada es descontrola. Aquesta pel·lícula està basada en fets reals.


ÁNGELES Y DEMONIOS (2009)
A la seqüela del ‘Código da Vinci’ descobrim com Tom Hanks està nedant a una piscina a l’inici de la pel·lícula. Pels que heu llegit les novel·les de Dan Brown, sabreu que el protagonista Robert Langdon havia estat jugador de waterpolo i cada matí s’aixecava ben d’hora per anar a nedar a la piscina de Harvard.


PALOMBELLA ROSSA (1989)
Per culpa d’un accident, el jugador d’un equip de waterpolo italià i líder del Partit Comunista per la memòria. Es tracta d’una sàtira de Nanni Moretti, un reconegut director italià, a la situació política del seu país. No us perdeu les imatges del tràiler; us portaran molts records!!!

JOHNNY WEISSMULLER (1904-1984)
El famós Tarzan dels anys 30 i 40 també va ser jugador de waterpolo! De fet, en el seu palmarès té una medalla de bronze als Jocs Olímpics de París 1924 amb la selecció dels Estats Units! Un altre actor conegut per haver estat jugador de waterpolo va ser en Bud Spencer, amb un historial espectacular a la lliga italiana i amb participacions olímpiques.