75% de catalans a les seleccions espanyoles

interior-water-avance-deportivo

La presència de jugadors i jugadores catalanes a les seleccions espanyoles en les grans competicions de l’estiu ha continuat sent acaparadora. El 75% dels convocats en Campionats del Món i Jocs Europeus eren de Catalunya. Per tant, els bons resultats d’aquest estiu, en què destaquen tres medalles de plata, no es podrien entendre sense el paper dels esportistes formats a casa nostra.

Dels combinats que van competir aquest estiu, el que va tenir una major presència catalana va ser el júnior masculí, amb 9 dels 11 convocats nascuts a Catalunya. En el Mundial d’Almaty, amb cinquena posició final, els nostres representants suposaven el 81,8% de la selecció. Per contra, l’equip amb menys jugadors de clubs catalans va ser el juvenil masculí dels Jocs Europeus de Baku, amb un percentatge d’un 69,2%.

Respecte als clubs que més esportistes han aportat a les seleccions espanyoles, el rànquing l’encapçala el CN Terrassa, amb 14 jugadors i jugadores. El segueix el CN Sabadell amb 9 i el CE Mediterrani amb 5. La resta de clubs són CN Mataró (4), Atlètic-Barceloneta (3), CN Rubí (3) i CN Sant Andreu, CN Martorell, CN Granollers i CN Sant Feliu amb un.

Foto: Selecció espanyola als Jocs Europeus de Baku (COE)